Muziek voor Kinderen

Muziekprojecten en muzieklessen voor kinderen over de hele wereld.

Wipe a Tear

Wipe a Tear is opgericht in 2013 door Emmanuel Mulindwa, die zelf opgroeide in het St Mary Kevin weeshuis, waar jarenlang een project van Muziek voor Kinderen heeft gelopen, met onder andere de Five Stars (vijf saxofonisten uit het muziekproject in SMK). St Mary Kevin Orphanage Motherhood is tot onze grote spijt failliet gegaan, maar we zijn daarom dit nieuwe project gestart in Wipe a Tear Child Foundation. Het tehuis is gelegen in de wijk Masaja, in Kampala. In het tehuis wonen momenteel zo’n 60 kinderen.

Tony Sentamu en Claire Nakibuule (beide oud-leerlingen van Monique, opgegroeid in SMK en onderdeel van deĀ Five Stars) geven hier les. Er wordt elke week les gegeven aan kleine kindjes op blokfluit, melodica (blaaspiano) en ukelele. De oudere kinderen krijgen les in gitaar en saxofoon. Ook geeft Claire zang- en danslessen, hiermee treden ze soms op in de kerk. Sinds kort geeft ook onze nieuwe danslerares Rachael dansles aan de kinderen.

Op Wipe a Tear zijn nu 6 saxofoons: alten, een sopraan en een tenor. Daarnaast zijn er blokfluiten voor de kleintjes en wat ukeleles en melodica’s. Wipe a Tear doet ook mee met het project Yo Viajo, waar drie meiden saxofoon spelen.