Movimiento Manglar

Movimiento Manglar is een organisatie die is opgericht door de Colombiaanse muziekleraar Dario Eraso en de Nederlandse Derk Norde. Hun doelen komen sterk overeen met die van Muziek voor Kinderen: ook zij willen de wereld van kwetsbare kinderen die weinig kansen hebben verrijken met muziek.

De samenwerking met Movimiento Manglar is in 2020 begonnen met een pilot project, die leidde onder meer tot het succesvolle clipje Yo Viajo waarin Colombiaanse kinderen samenspelen met Nederlandse en Oegandese leeftijdgenoten. Met behulp van een crowdfundingsactie heeft Movimiento Manglar in 2021 een eigen organisatie opgezet en de lessen kunnen uitbreiden.

Ángeles de Amor is een van de tehuizen waar Movimiento Manglar muzieklessen verzorgt. Ángeles de Amor is een tehuis in El Carmen de Viboral, een dorpje op een uur rijden van Medellín, Colombia. In het tehuis wonen meisjes van tussen de 3 en 18. De meisjes hebben wel ouders, maar die kunnen niet voor hen zorgen, veelal door armoede. Met kerst gaan ze wel naar hun ouders. De meiden krijgen les van Dario in piano, gitaar, drum en meer. Muziek voor Kinderen maakt mogelijk dat de lessen die er nu al zijn, uitgebreid kunnen worden voor een jongere groep, en dat er meer instrumenten aangeschaft kunnen worden.